بررسی انواع مخزن آب

تبلیغات

نویسندگان

پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين

درباره ما

    ویکی پلیمر
    من هستی هستم، دانشجوی پلیمر، برعکس اغلب دانشجوها که خیلی به رشته دانشگاهیشون علاقه ندارن من همیشه عاشق این حوزه بودم و از خوندن و نوشتن تو این زمینه لذت میبرم. تو ویکی پلیمر، مقالات و موضوعات مرتبط با پلیمر رو قرار میدم، با هم یاد میگیریم و با هم رشد میکنیم.

امکانات جانبی

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

    نام کاربری
    رمز عبور
    تکرار رمز
    ایمیل
    کد تصویری

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 72
    کل نظرات کل نظرات : 0
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 1

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 28
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 5
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 3
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 1
    آي پي امروز آي پي امروز : 9
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 2
    بازدید هفته بازدید هفته : 138
    بازدید ماه بازدید ماه : 138
    بازدید سال بازدید سال : 802
    بازدید کلی بازدید کلی : 2292

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.21.93.44
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز :

تبادل لینک

    تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ویکی پلیمر و آدرس wikipolymer.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین نطرات

بررسی انواع مخزن آب

در واقع قبل از خرید تانکر آب، برای این‌که بتوانید بهترین خرید را داشته باشید، بهتر است شرایط خود را متناسب با موارد زیر بررسی کنید.

  • کاربرد مخازن آب: منبع آب قرار است برای ذخیره چه نوع آبی مورد استفاده قرار بگیرد.
  • میزان بودجه: تا چه مبلغی قرار است برای خرید مخزن هزینه کنید.
  • میزان فضای در دسترس: ظرفیت مخزن آب چه‌قدر باشد؟ آیا فضای کافی برای نصب آن در دسترس دارید؟

 

 

می‌توان گفت با بررسی موارد فوق، تا حدودی نسبت به مخزن موردنظر خود شناخت پیدا می‌کنید. در قدم بعدی می‌توانید از میان انواع منابع آب موجود، یکی را به دلخواه انتخاب کنید. البته انواع مخازن آب، نسبت به هم دارای مزایا و معایبی هستند. به عنوان مثال مخازن فلزی آب از طول عمر بیشتری نسبت به مخازن آب پلاستیکی برخوردارند اما مخازن پلاستیکی بهداشتی‌تر هستند.

کاربرد مخازن آب

همان طور که پیش تر به آن اشاره شد، مخازن آب چه استیل و فلزی باشند و چه پلاستیکی، برای ذخیره مایعات، به خصوص آب شرب و بعضا برای نگهداری مواد شیمیایی شامل سوخت‌ها، مواد اسیدی و بازی و دیگر سیالات این چنینی به کار می‌روند. در ادامه با دیگر کاربردهای مخزن آب آشنا می‌شوید:

  • تامین آب آشامیدنی و مصرفی ساختمان های مسکونی
  • اطفاء حریق توسط سازمان آتش‌ نشانی
  • آبیاری محصولات در کشاورزی
  • مصارف متعدد در خط تولید صنایع مختلف؛ از جمله صنایع غذایی مانند شکلات سازی و لبنیات

انواع جنس مخزن آب

مخزن‌های آب، بر اساس معیارهای مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. یکی از این دسته‌بندی‌ها، بر اساس جنس سازنده‌ی آن‌ها است. در زیر انواع مختلف مخزن از نظر جنس را معرفی می‌کنیم.

مخزن آب فلزی

ساختار و متریال مخزن آب فلزی باید به گونه‌ای باشد که در طولانی مدت زنگ نزد. از این‌ رو این مخازن را از فولاد ضدزنگ می‌سازند. از این مخازن جهت ذخیره‌سازی آب و مواد مختلف سوختی استفاده می‌شود. این تانکرها از مقاومت بالایی در برابر ضربه و تغییرات دمایی برخوردار هستند.

البته با وجود ساخت مخازن از فولاد ضدزنگ، همچنان این احتمال وجود دارد که بعد از گذشت مدت‌زمان طولانی، سطح داخلی مخزن زنگ بزند و زنگ آهن وارد مواد داخل مخزن شود. بنابراین بهتر است مخازن فلزی جهت ذخیره‌ی آب آشامیدنی به کار نرود. این مخازن همچنین نسبت به انواع مخازن آب موجود در بازار قیمت بالاتری دارند.

مخزن آب پلاستیکی

این مخزن نسبت به مخزن فلزی جدیدتر است و دارای ویژگی‌هایی است که باعث برتری آن نسبت به مخازن فلزی شده است. جنس بدنه‌ی مخزن پلاستیکی از پلی‌اتیلن است. این مخزن از وزن سبکی برخوردار است و از ویژگی‌های بارز آن، عدم زنگ زدگی است. کاربرد منابع آب پلی اتیلن بسیار گسترده است اما با توجه به قابلیت‌هایی که دارد، مناسب‌ترین مخزن ذخیره‌ی آب ساختمان و مخزن ذخیره آب کشاورزی به شمار می‌آید.

از مخزن آب پلاستیکی یا پلی اتیلن بیشتر در مکان‌هایی که با کمبود فشارآب یا قطعی آن مواجهه هستند استفاده می‌شود. به عنوان مثال در اکثر منازل آپارتمانی، در طبقات بالاتر از دوم، مشکل کمبود فشار آب وجود دارد. در این حالت برای رفع مشکل، راه‌حل مناسب استفاده از پمپ آبی است که بر روی مخزن آب نصب شود. با این کار علاوه بر افزایش فشار آب، در صورت قطع آب، فرد متوجه قطعی آب نمی‌شود و تا زمانی که منبع آب دارد، مشکل کمبود آب به وجود نمی‌آید.

از معایب تانکر پلاستیکی، حساس بودن نسبت به تغییرات دمایی و ضربه است. البته سازندگان این مخزن، جهت حفظ کردن دمای مواد درون مخزن، مابین دیواره‌ها از یونولیت تزریق شده استفاده می‌کنند. قیمت مخازن پلاستیکی نسبت به مخزن‌های فلزی ارزان‌تر است و یکی از پرفروش‌ترین انواع منبع آبی است.

انواع مخزن پلاستیکی ذخیره آب

مخازن پلاستیکی انواع مختفی دارند از پرطرفدارترین مخازن آب پلاستیکی می‌توان به مخزن پلی اتیلن و مخزن پلی پروپیلن اشاره کرد. این مخازن به دلیل خواص مطلوب خود در طول سال‌های اخیر بسیار محبوب و کارآمد شده اند. از دیگر مخازن پلاستیکی می‌توان به سپتیک تانک پلی اتیلن اشاره کرد. سپتیک نانک مخزنی است که برای کمک به سیستم آب و فاضلاب منازل و دیگر مکان‌ها به کار می‌رود. مخازن کامپوزیتی نیز در سال‌های اخیر بسیار پرفروش بوده اند. مخزن فایبرگلاس یک نوع مخزن کامپوزیتی است که در صنایع استفاده زیادی دارد. در ساخت مخازن کامپوزیتی از الیاف شیشه استفاده می‌شود، بنابراین استحکام این منابع آب به شدت بالا رفته و مقاوم شده اند.

کاربرد تانکر آب پلاستیکی

به طور کلی کاربرد مخزن آب پلاستیکی، ذخیره آب آشامیدنی و حمل و نقل مایعات است. از جمله صنایعی که از تانکر پلاستیکی استفاده می‌کنند می‌تولن به صنایع کشاورزی، تصفیه آب، گاز و نفت، مواد شیمیایی، مواد غذایی و آشامیدنی، بازیافت، شستشوی قطعات صنعتی، ساخت و آبکاری و دیگر صنایع مشابه اشاره کرد.

برای مثال در صنعت باغداری و کشاورزی از این مخزن جهت کوددهی محصولات و کمک به سیستم آبرسانی استفاده می‌کنند. همچنین در صنعت پتروشیمی از تانکر پلاستیکی برای حمل‌و‌نقل و ذخیره‌سازی نفت و گاز استفاده می‌شود. همچنین از انواع مخزن پلاستیکی برای مصارف بهداشتی، مانند آب آشامیدنی و وسایل پلاستیکی مورد استفاده در آشپزخانه و صنایع ‌غذایی استفاده می‌شود.

نصب مخزن آب در چه مکان بهتر است صورت گیرد؟

یکی از اصلی ترین مراحل خرید مخزن، در نظر گرفتن مکان مناسب برای تانکر آب است. مخزن باید در محیطی نصب شود که قابل دید نبوده و کمتر در معرض خطر قرار داشته باشد. مکان‌هایی نظیر پارکینگ ساختمان، موتورخانه، پشت بام، زیرپله راه‌روها و… از بهترین اماکن برای نصب مخزن آب هستند. سپس با توجه به میزان فضایی که در دسترس دارید اقدام به انتخاب نوع مخزن آب کنید. می‌توانید از کارشناسان فروش مخرن آب جهت دریافت راهنمایی کمک بگیرید. در آخر باید اظهار داشته باشیم که زمین محل نصب باید صاف و یکدست باشد تا در صورت فشار آب درون مخزن سوراخ نشود و آسیب نبیند.

انواع مخازن آب بر اساس ابعاد و شکل هندسی

یکی دیگر از دسته‌بندی‌هایی که برای مخازن آب وجود دارد، تقسیم‌بندی بر اساس شکل و ابعاد آن‌ها است. البته این دسته‌بندی بیشتر شامل مخازن پلی اتیلن می‌شود. مخازن آب موجود در بازار از نظر ظاهری به صورت یکی از اشکال زیر هستند.

مخزن آب عمودی

مخزن عمودی یکی از انواع منابع آب است. این مخزن از نظر ظاهری به صورت ایستاده قرار می‌گیرد. مخازن عمودی برای نصب، نیازی به پایه ندارند و به طور مستقیم از کارخانه‌های تولیدکننده، بدون پایه تولید می‌شوند. این مخازن با توجه به این‌که فضای کمی را اشغال می‌کند، در صورت نداشتن محدودیت، جهت استفاده در مصارف خانگی و تجاری مناسب هستند. مخزن‌های آب عمودی یکی از بهترین و با صرفه‌ترین مخازن بازار هستند.

مخزن آب افقی

مخازن آب افقی که به آن مخزن خوابیده نیز می‌گویند، ارتفاع چندانی ندارد. کاربرد مخازن آب افقی بیشتر برای محل‌هایی است که با محدودیت ارتفاع روبرو هستند. از این مخازن همچنین در محل‌هایی که سطح نصب مخزن استحکام بالایی ندارد، استفاده می‌شود. مخزن افقی بر خلاف مخزن‌های عمودی، از پایه‌هایی از جنس پلی اتیلن تشکیل شده‌اند.

مخزن آب بیضی

یکی دیگر از انواع مخازن آب، مخزن بیضی شکل است. نصب این مخازن همانند مخازن افقی، بیشتر در محل‌هایی مانند پشت‌بام مناسب است که در فضای باز و در مقابل تابش نور خورشید و وزش باد قرار می‌گیرند. مخزن آب پلی اتیلن بیضی سه لایه، یکی از بهترین انواع مخازن آبی است و با خاصیت آنتی باکتریالی که دارد مانع از رشد میکروب‌های مضر و جلبک در داخل مخزن آب می‌شود.

مخزن آب قیفی

مخازن آب پلی اتیلن قیفی که به آن مخزن مخروطی نیز گفته می‌شود، یکی از بهترین مخازن موجود در بازار است. دراین مخزن با توجه به ساختاری که دارد، امکان تخلیه کامل آب و مایعات از درون آن وجود دارد. از این‌رو از مهم‌ترین کاربرد مخزن قیفی، استفاده از آن جهت تخلیه کامل مایع، در صنایع مختلف است. مخازن مخروطی شکل به صورت عمودی قرار می‌گیرند و جهت نصب، نیاز به پایه دارند.

مخزن آب مکعبی

مخزن مکعبی، جهت استفاده در مکان‌های که فضای محدودی دارند مناسب است. ازاین‌رو در مکان‌های مانند داخل اتاق یا کنار دیوار، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مخازن در انواع مختلف عمودی، افقی و تخت قابل نصب هستند. مخازن آب مکعبی با توجه به این‌که عرض کمی دارند و به راحتی از بین راهروها قابل عبور هستند، به مخازن آسان‌رو و دیواری معروف شده‌اند.

ابعاد کوچک مخازن مکعبی باعث شده است که از این مخزن آب در مکان‌های با محدودیت ارتفاع نیز استفاده شود. البته قیمت مخزن‌های مکعبی یا آسان‌رو نسبت به مخازن دیگر کمی بالاتر است. بنابراین پیشنهاد می‌شود در صورتی که انواع مخازن دیگر قابل نصب نبودند، ازاین مخازن استفاده شود.

مخزن آب نیسانی

مخزن آب نیسانی، یکی از انواع مخازن آب است که جهت حمل مایعات بر روی سطح پشت خودرو نصب می‌شوند. این مخازن به صورت افقی و با استفاده از پایه بر روی سطح خودرو نصب می‌شوند. متریال و مواد اولیه‌ی این مخازن به گونه‌ای است که برای حمل و ذخیره‌سازی آب آشامیدنی در شرایط کاملا بهداشتی، با خاصیت آنتی باکتریال و محافظت در برابر اشعه خورشید مناسب هستند. مخزن نیسانی در ظرفیت‌های 2000 و 2500 لیتری، به صورت استاندارد تولید می‌شوند.

مخزن آب زیرپله

مخزن زیرپله‌ای، همان‌طور که از اسم آن مشخص است، جهت نصب در زیرپله مناسب است. در واقع ابعاد این مخزن به گونه‌ای طراحی شده است که به راحتی فضای خالی و در دسترس زیرپله را پر می‌کند، بدون آن‌که فضای زیادی اشغال کند.

مخزن آب هوایی

از این مخازن بیشتر در محل‌هایی که مکان مرتفعی برای نصب مخزن وجود ندارد استفاده می‌شود. این مخازن به گونه‌ای نصب می‌شوند که با قرارگیری بر روی پایه‌ای یکپارچه، فشار جریان آب به طور یکنواخت پخش می‌شود. از کاربرد مخزن آب هوایی می‌توان به استفاده از آن در شهرک‌های صنعتی اشاره کرد. این مخازن به صورت استوانه‌ای، مکعبی، مخروطی و کروی به بازار عرضه می‌شوند و به آن‌ها منبع آب هوایی یا تانکر آب هوایی نیز گفته می‌شود.

تعداد لایه مخزن پلی اتیلن

مخازن آب پلی اتیلن بر اساس ساختاری که دارند و تعداد لایه‌هایی که در ساخت آن‌ها به کار رفته است تقسیم بندی می‌شوند. در زیر به طور مختصر به بیان آن‌ها می‌پردازیم.

مخزن آب تک لایه

این مخازن با توجه به نظر و سلیقه‌ی مشتری به صورت رنگ شده یا بدون رنگ، قابل تولید هستند. مخازن تک لایه به دلیل تک جداره بودن و عبور نور از دیواره آن، جهت ذخیره آب مناسب نیستند. کاربرد اصلی این مخازن جهت نگهداری مواد غذایی و شیمیایی در مکان‌های تاریک و بدون نور است. مخزن پلی اتیلن تک لایه از پرفروش‌ترین مخازن آب شرکت مخزن وان است.

مخزن آب دولایه

مخازن دو لایه که جز مخازن چندلایه به شمار می‌آیند، از دو لایه درونی و خارجی تشکیل شده است. لایه درونی، یک لایه سفیدرنگ یا بدون رنگ است. لایه‌ی بیرونی از یک لایه‌ی رنگی تشکیل شده است. این لایه‌ی رنگی مانع از نفوذ نور به داخل مخزن می‌شود. با این وجود نمی‌توان آن‌ها را به عنوان مخازن ضدجلبک به شمار آورد.

مخزن آب سه لایه

این مخزن، از سه لایه با رنگ‌های متمایز ساخته شده است. رنگ لایه‌ی اول و سوم سفید یا هر رنگ دیگری می‌تواند باشد اما لایه‌ی میانی به رنگ مشکی است. رنگ تیره و سیاه‌رنگ لایه‌ی میانی مانع از جذب نور به داخل مخزن آب می‌شود. در این صورت مکانی برای جلبک زدن مخزن وجود ندارد.

مخازن سه لایه با توجه به ساختاری که دارند به عنوان مخازن ضدجلبک به شمار می‌آیند. از این مخازن می‌توان جهت نگهداری آب آشامیدنی، موادغذایی و شیمیایی حساس به نور استفاده کرد. مخزن‌های سه لایه با توجه به کاربردی که دارند در انواع سایز و ابعاد تولید می‌شوند. در این صورت این مخازن در مکان‌های مختلف مانند فضای باز و سرباز پشت‌بام، فضاهای محدود راهرو و زیرپله به عنوان مخازنی آسان‌رو، نیسانی و… قابل استفاده هستند.

مخازن سه لایه همچنین توسط تولیدکنندگان محدودی به صورت مخازن آنتی باکتریال تولید می‌شوند. در این صورت مخازن تولید شده علاوه بر خاصیت ضدجلبک، دارای خاصیت آنتی باکتریال هستند. این خاصیت باعث می‌شود لایه داخلی مخزن که با آب در تماس است، با بهره‌وری از خاصیت نانو مانع از رشد باکتری در داخل آب شوند.

راهنمای خرید مخزن آب

برای خرید مخازن آب، در قدم اول بهتر است در مورد جنس مخزن آب از نوع فلزی یا پلاستیکی بودن آن تصمیم بگیرید. البته با توجه به مطالب گفته شده به عنوان راهنمای خرید مخزن، استفاده از مخزن پلی اتیلن یا پلاستیکی مناسب‌تر از مخازن فلزی است. قیمت مخازن پلی اتیلن نسبت به مخازن فلزی مناسب‌تر است و در مقابل از خواصی مانند ضدزنگ بودن نیز برخوردار است.

مخازن پلی اتیلن همچنین از تنوع بیشتری برخوردار هستند، در نتیجه هنگام خرید مخزن، بهتر می‌توان مخزن موردنظر خود را پیدا کرد. به عنوان چند نکته کلیدی در راهنمای خرید مخزن آب، بهتر است قبل از خرید مخزن، فضای نصب و سطحی که قرار است مخزن بر روی آن قرار بگیرد بررسی کنید. در مرحله‌ی بعد متناسب با کاربرد مخازن در مورد انواع مخازن آب اطلاعات به دست آورید. در نهایت متناسب با شرایط و کاربرد مورد نظر خود اقدام به خرید مخزن از برندهای معتبر با قیمت مناسب کنید. جهت خرید مخزن آب می‌توانید از این سایت اقدام کنید.

قیمت مخزن آب

حجم و ابعاد تولیدی مخزن، شکل ظاهری مخزن (افقی، استوانه‌ای، عمودی و…)، تعداد لایه‌های موجود در ساخت مخزن، همچنین جنس به کار گرفته شده به هنگام تولید مخازن آب و موارد مشابه این چنینی، همگی از عوامل تاثیرگذار در قیمت مخزن آب هستند. به طور کلی مخازن پلاستیکی قیمت مقرون به صرفه تری به نسبت مخازن فلزی و گالوانیزه دارند.

منبع: ویرگول



تاریخ ارسال پست: شنبه 10 ارديبهشت 1401 ساعت: 10:50
می پسندم نمی پسندم

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: